Πολεμικό Ναυτικό σε κρίση: Η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» σκουριασμένη στην έκθεση IDEX-NAVDEX 2025!
Σοκαριστική εικόνα της «ΥΔΡΑ» στο Άμπου Ντάμπι – Η έλλειψη προσωπικού και η αδιαφορία για τη συντήρηση των πολεμικών πλοίων
Όταν τα πολεμικά πλοία ξεμένουν από προσωπικό και τα τρώει η σκουριά…
Με χρώμα …παραλλαγής – γκρι με καφέ ανταύγειες από σκουριά – εμφανίστηκε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στη ναυτική έκθεση IDEX-NAVDEX 2025 στο Άμπου Ντάμπι! Μια εικόνα που δεν ταιριάζει στις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού και αναδεικνύει τις ελλείψεις σε συντήρηση και προσωπικό.
Η «ΥΔΡΑ», που περιπολεί στη Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο των συμμαχικών αποστολών για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι, παρουσιάστηκε σε τραγική κατάσταση, με το γκρι χρώμα της να έχει μετατραπεί σε μπεζ και καφέ από τις οξειδώσεις.
Αιτία; Η έλλειψη προσωπικού, που έχει οδηγήσει τα περισσότερα πολεμικά πλοία σε παρακμή.
Διεθνής διασυρμός στην έκθεση IDEX-NAVDEX 2025
Η NAVDEX είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές εκθέσεις, όπου οι συμμετέχουσες χώρες παρουσιάζουν τη ναυτική τους τεχνολογία και τα εξοπλιστικά τους επιτεύγματα.
Η Ελλάδα, που δεν έχει να επιδείξει ναυτικά προϊόντα, αποφάσισε να στείλει τη φρεγάτα ΥΔΡΑ… σε άθλια κατάσταση!
Αντίθετα, η Τουρκία είχε εντυπωσιακή παρουσία, παρουσιάζοντας το μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ και τη νέα γενιά ναυτικών της συστημάτων.
Φρεγάτες MEKO: Μια ιστορία ανεκπλήρωτων υποσχέσεων
Η «ΥΔΡΑ» είναι η πρώτη φρεγάτα τύπου MEKO, που εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται στις λίστες για εκσυγχρονισμό, αλλά το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ποτέ!
Το κόστος αναβάθμισης της κάθε φρεγάτας ξεκίνησε από 40 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει αγγίξει τα 250 εκατ. ευρώ – αλλά τα πλοία παραμένουν παρατημένα.
Αντί να εκσυγχρονίζονται, τα πολεμικά μας πλοία δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε την εξωτερική τους βαφή!
Το Πολεμικό Ναυτικό σε ελεύθερη πτώση – Αθρόες παραιτήσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
🔹 Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στη συντήρηση των πλοίων, αλλά επεκτείνονται στην ανθρώπινη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.
🔹 Οι παραιτήσεις των σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, απειλώντας τη στελέχωση του στόλου.
🔹 Οι αριθμοί δείχνουν ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα οξυνθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια.
Σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους και όχι στο Army24. Η δημοσίευση των σχολίων ενδέχεται να καθυστερήσει ελαφρώς