Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευκολύνσεις για στρατιωτικούς με συγγενείς σε ανίατες ή δυσίατες παθήσεις

Διευκολύνσεις για στρατιωτικούς με μέλη οικογένειας σε ανίατη ή δυσίατη πάθηση – Έκτακτη μετάθεση ακόμη και στο εξωτερικό Αναγνωρίζονται πλέον και τα αναδεχόμενα τέκνα – Πα…

Εικόνα


Διευκολύνσεις για στρατιωτικούς με μέλη οικογένειας σε ανίατη ή δυσίατη πάθηση – Έκτακτη μετάθεση ακόμη και στο εξωτερικό

Αναγνωρίζονται πλέον και τα αναδεχόμενα τέκνα – Παράταση ή νέα μετάθεση εφόσον απαιτείται θεραπεία σε φορείς του εξωτερικού

Με σημαντική τροποποίηση στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευρύνει τις δυνατότητες στήριξης προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με δυσίατη ή ανίατη πάθηση.

Η νέα διάταξη τροποποιεί το άρθρο 5 του νόμου 3883/2010 και προβλέπει την προσθήκη δυνατότητας για έκτακτη μετάθεση – ακόμη και στο εξωτερικό – σε στελέχη που έχουν σύζυγο, τέκνο ή αναδεχόμενο τέκνο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, εφόσον το απαιτεί η θεραπεία.

Ενίσχυση θεσμικής προστασίας για ευάλωτες οικογένειες στρατιωτικών

Η τροποποίηση προβλέπει:

  • Προσθήκη του αναδεχόμενου τέκνου – είτε μέσω αναδοχής είτε μέσω επαγγελματικής αναδοχής – στις περιπτώσεις που θεμελιώνουν δικαίωμα έκτακτης μετάθεσης.
  • Δυνατότητα γνωμοδότησης της Ανώτατης κατά κλάδο Υγειονομικής Επιτροπής για εξειδικευμένη θεραπεία, συμμετοχή σε κλινική μελέτη ή συνέχισή της στο εξωτερικό.
  • Έκτακτη μετάθεση ή παράταση υπάρχουσας μετάθεσης στο εξωτερικό, όταν η θεραπευτική αντιμετώπιση ή βελτίωση της κατάστασης εξαρτάται από παροχές που διατίθενται μόνο εκτός Ελλάδας.

Αναγνώριση ποσοστού αναπηρίας και εξειδικευμένα κριτήρια

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μετάθεσης στο εξωτερικό, το στέλεχος πρέπει να προσκομίσει γνωμάτευση της αρμόδιας Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής, με τεκμηρίωση ότι:

  • Ο/η σύζυγος, τέκνο ή αναδεχόμενο τέκνο παρουσιάζει ανίατη ή δυσίατη πάθηση
  • Υπάρχει συνολικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
  • Η θεραπεία ή συμμετοχή σε κλινική μελέτη στο εξωτερικό είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος βελτίωσης ή ίασης

Η ρύθμιση αποτελεί ηχηρή αναγνώριση της ανάγκης ισοτιμίας και φροντίδας απέναντι στις οικογένειες των στελεχών που δίνουν καθημερινό αγώνα και εκτός υπηρεσίας, φροντίζοντας ευάλωτα μέλη τους.

NewsRoom: Army24.gr 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο με ενεργή αναφορά στην πηγή Army24.gr

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με την αναφορά: "Πηγή: Army24.gr". Η αναφορά πρέπει να περιλαμβάνει ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Army24.gr.

Ακολούθησε μας:

Προτεινόμενα

Σχόλια

Hot Topics